KVHK?

Monen muualta tulleen lapsen matka Suomeen on ollut pitkä ja täynnä järkyttäviä kokemuksia. He eivät osaa kieltämme ja tapamme ovat heille vieraita. Erityisen vaikea on pitkä, kylmä ja pimeä talvi. Mutta jokainen lapsi voi oppia nauttimaan talvesta. Lapset, jotka eivät ole hymyilleet pitkään aikaan, alkavat nauraa. He voivat nauttia elämästä, oppia suomea ja saada suomalaisia ystäviä. He tutustuvat Suomeen, joka on heidän mielestään suurenmoinen paikka. Nämä lapset ovat uusia suomalaisia. He tekevät Suomesta paremman paikan - meille kaikille. 
Siksi me opetamme heitä hiihtämään. Sinä voit auttaa. Tue meitä. 

Kansainvälinen hiihtokoulu on syyskuussa 2015 alkanut talvinen projekti maahanmuuttajalapsien auttamiseksi ja kotouttamiseksi.
Tutustutimme ensimmäisenä talvena 14 lasta hienoimpaan asiaan, jonka Suomi voi tarjota: murtomaahiihtoon. Opetimme heidät hiihtämään hyvin ja tarjosimme lapsille omat huippuluokan hiihtovälineet. Opettajat olivat kovinta mahdollista luokkaa. Ladulla lapsia neuvoivat mm. Aino-Kaisa Saarinen, Marjo Matikainen-Kallström ja Martti Jylhä. 
Veimme lapset myös leirille Pajulahteen ja Lappiin Kiilopäälle.

Yhteinen talvi lasten kanssa ladulla oli loistava kokemus. He paitsi oppivat hiihtämään hienosti, saivat uusia ystäviä, kokivat elämyksiä turvallisessa seurassa, oppivat suomea ja nauttivat talvesta, niin kuin vain lapset voivat nauttia.

Nyt rakennamme seuraavaa hiihtokautta. Viemme laduille yli 100 lasta ja 10 aikuista maahanmuuttajahiihtäjää. 
Kaudella 2017-18 otetaan mukaan myös syrjäytymisvaarassa olevat kantasuomalaislapset.
Ensin kokoamme verkkoon materiaalipaketin, jonka avulla muut voivat tehdä saman.

Tavalla tai toisella mukaan haluavat voivat ottaa yhteyttä tämän sivun kautta.
Kansainvälisen hiihtokoulun toimintaa pyörittämään on perustettu yhdistys, Kansainvälinen hiihtokoulu ry (rek.nro 217.374). 

 

Hallitus 2017-2018:

Puheenjohtaja Inka Kärkkäinen

Mattias Therman

Laura Liikanen

Simo-Viljami Ojanen

Marjo-Matikainen-Kallström 

 


Lisää Facebook-sivullamme.

KP2

© 2016 - Kansainvälinen hiihtokoulu
Yhteydenotot:

[email protected]

Toteutus:

Kotisivujen toteutuksesta ja ylläpidosta kiitos Tovarin poppoolle!

Se mukavempi digitoimisto