Toimintasuunnitelma

Toimintasuunnitelma 1.8.2017-30.5.2018

 

Yhdistyksen tarkoituksen on opettaa murtomaahiihtoa Suomeen muuttaneille ulkomaalaisille ja parantaa tällä toiminnalla heidän kotoutumismahdollisuuksiaan sekä auttaa muita tahoja vastaavan toiminnan järjestämisessä. Toiminnassa pyritään välittää liikuntaan liittyviä välineitä, asuja ja tarvikkeita. Ensitoiminnan vakiintuessa tavoitteena on saada mukaan syrjäytymisvaarassa olevia kantasuomalaisia.

Tulevana toimikautena yhdistys pyrkii verkostoitumaan entistä laajemmin ja etsimään hyviä yhteistyökumppaneita erilaisten tilaisuuksien järjestämiseksi ja toiminnan monipuolistamiseksi. Taloudenhoidossa pyritään tarkkaan harkintaan ja esimerkiksi uudet varustehankinnat tehdään hintavertailujen pohjalta kotimaisia toimijoita painottaen.

Taloudenhoidossa tärkein fokus on varainhankinnassa uusien yhteistyökumppaneiden, säätiöiden sekä ministeriöiden ja muiden julkisten avustusten kautta. Verkkokaupan kautta tapahtuvan varainkeruun toimintaa tehostetaan ja hintoja päivitetään. Verkkokaupan myynnistä tulee arvolisäverollista toimintaa 2018 alkaen, joten varainhankinta pyritään keskittämään erityisesti lahjoituksiin ja jäsenten hankintaan.

Toiminnassa keskiössä on lapsille järjestetyt hiihtokoulut. Tulevan hiihtokauden tavoitteena on saada ryhmä toimimaan vähintään viidellä paikkakunnalla: Helsingissä/Vantaalla, Salossa, Kiteellä, Kajaanissa ja Rovaniemellä.

Aikaisemmilta vuosilta toimintaa muutetaan niin, että lapset eivät saa täysin omakseen varusteita vaan käyttöönsä talveksi kerrallaan. Näin voimme vaihdella varusteita kausien jälkeen pituuskasvun mukaisesti ja huolehtia suksien kunnosta. Lapsen jatkaessaan harrastusta paikallisen hiihtoseuran ryhmään, huolehditaan hänelle omat välineet jatkoa varten. Edelleen lapsille huolehditaan ensiluokkaiset varusteet, jotta hiihto on mahdollisimman kivaa. Vaatetus jää jokaiselle lapselle omaksi.

Tavoitteena on tämän lisäksi järjestää leiri jokaiselle ryhmälle lasten sijaintipaikkakunnan lähellä olevalla urheiluopistolla tai muussa leirikeskuksessa. Yhdistys vastaa osallistujien kustannuksista. Resursseista riippuen toimintaan pyritään saamaan kantasuomalaisia, syrjäytymisvaarassa olevia lapsia harrastamaan yhdessä maahanmuuttajien kanssa jo seuraavalla toimintakaudella.

Tiedottamisen osalta pyritään olemaan aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja etenkin Facebookissa. Jatketaan aiemmin alkanutta kummiohjelmaa, jotta tietoisuus leviää mahdollisimman paljon. Nettisivuja uudistetaan ja sisältöä päivitetään. Tarkoituksena on saada myös jäsenille suunnattu kuukausittainen uutiskirje. 

Tulevan toimintakauden aikana pyritään saamaan yhdistyksen toimintaan enemmän jäseniä ja jäsenhankinnassa aktivoidutaan. Yhdistyksen jäseneksi on ollut mahdollisuus liittyä vasta vuoden 2017 alusta jäsenmaksun maksamalla ja tätä mahdollisuutta tuodaan toimintaa seuraavien tietoisuuteen.

Tulevana toimikautena Kansainvälinen hiihtokoulu Ry pyrkii kasvattamaan jäsenmääräänsä, tiivistämään yhteistyötä eri tahojen kanssa sekä jatkamaan hyvälle alulle saatua kehitystyötä maahanamuuttajalasten kotouttamisessa.

© 2016 - Kansainvälinen hiihtokoulu
Yhteydenotot:

[email protected]

Toteutus:

Kotisivujen toteutuksesta ja ylläpidosta kiitos Tovarin poppoolle!

Se mukavempi digitoimisto