Kummit

Kansainvälisen hiihtokoulun kummit ovat eri alojen ihimisiä, jotka tukevat toimintaamme julkisesti nimellään ja kasvoillaan. Jokainen kummi myös kertoo, miksi kokee toimintamme arvokkaaksi.


 Krista Kosonen on yhdeksäs kummimme.

"En keksi parempaa tapaa tutustuttaa lapsia Suomeen kuin tämä. Enkä nyt tarkoita nimenomaan hiihtoa- joka kai on varsin suomalainen laji- vaan yhdessä tekemistä ja toimimista, onnistumisen tunnetta- ja tunnetta siitä, että on tervetullut.

Näinä aikoina tarvitaan juuri tällaista, konkreettisia hyviä tekoja.
Haluaisin itsekin osallistua hiihtokouluun, sillä en totta vieköön ole kaksinen hiihtäjä!

krista4

 

Kahdeksas kummimme on loistavan Fingerpori-sarjakuvan tekijä, Pertti Jarla. 
Hän tukee toimintaamme voimakkaasti, täysin omasta vinkkelistään.

“Olin koululaisena varmasti läänin huonoin hiihtäjä. Sen jälkeen en ole kokeillut. Mutta minusta omien fyysisten ja älyllisten rajoitteiden ei pitäisi antaa vaikuttaa toimintaan maahanmuuttajien kanssa.”

hiihtopotretti-jarla_NETTI


Tommy Lindgren on seitsemäs kummimme. Hän puhuu paljon ja nopeasti, mutta myös asiaa.

"Hiihto kuuluu kaikille, eivätkä ladut syrji ketään ihonvärin, uskonnon tai kansallisuuden perusteella. Näinä päättömän muukalaisvihamielisyyden aikoina on ollut mahtava todistaa Kansainvälisen hiihtokoulun lasten riemua. Toivon projektille koko sydämestäni pitkää ikää."

Rappari Tommy Lindgren tunnetaan niin Don Johnson Big Bandista, Ricky Tick Bandista kuin soololevystään sekä urheilua käsittelevistä tv:n Villi kortti ja radion Lindgren & Sihvonen -ohjelmista.

Tommy myös hiihtää ja on ollut Kansainvälisen hiihtokoulun lapsien kanssa ladulla niin Helsingissä kuin Lapissa. Joten hän tietää, mistä puhuu. 

Kuva: Kaapo Kamu
tommy_lindgren_by_kaapo_kamu_netti

Martti Jylhä on yksi Suomen mitalitoivoista Lahden ensi talven mm-kisoissa. Hän on myös Kansainvälisen hiihtokoulun kuudes joukkorahoituskummi.

Martti tietää mistä puhuu, sillä hän oli viime talvena vetämässä lapsillemme Paloheinässä ikimuistoisen hiihtopäivän.

"Kansainvälisessä hiihtokoulussa näkee aitoa liikunnan riemua ja onnistumisten iloa pienistäkin asioista, josta ehkä lajin huippujenkin pitäisi ottaa vähän mallia. Kaikkea ei tarvitse tehdä aina hampaat irvessä, vaikka tosissaan tehdäänkin. Kun tietää miten vaikeista oloista osa tullut, niin hymy hiihtämisen takia lämmittää mieltä."

Kuva: Jesse Väänänen

Martti_KVHK_netti

Laulaja Manna tietää, millaista on muuttaa Suomeen muualta. Hän on Kansainvälisen hiihtokoulun viides joukkorahoituskummi.


”Kun muutin viisivuotiaana synnyinmaastani Ranskasta Algerian kautta Suomeen, perheeni oli hajonnut enkä osannut suomen kieltä. Olin kuitenkin onnekas, sillä minun ei tarvinnut pelätä. Turvaa loi ystäväperhe, joka tarjosi kodin ja uusi elämä rakentui pikkuhiljaa.

Tämän päivän ilmapiirissä lämmin vastaanotto ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, lapsetkin joutuvat kokemaan rasismia. Kansainvälinen hiihtokoulu ei ainoastaan toivota tervetulleeksi uuteen kotimaahan, vaan ottaa omakseen opettamalla ja jakamalla sen minkä itse jo osaa. Tukekaamme tällaista inhimillistä ja sivistynyttä Suomea, jossa jokaista ihmistä kohdellaan lämmöllä ja kunnioituksella.”

Kuva: Chris Vidal


MANNA-KVHK_netti

Atik Ismail on neljäs Kansainvälisen hiihtokoulun joukkorahoituskummi. 
Jalkapallolegenda Atik on yksi suomalaisen urheiluhistorian suuria persoonia. Suomalaisena tataarina hän oli ensimmäinen muslimi Suomen jalkapallomaajoukkueessa. Atik on myös työskennellyt maahanmuuttajien kanssa.
Atik Ismail tervehtii KVHK:ta tunnustamalla rakkautensa murtomaahiihtoon runolla:

"Oi niitä aikoja, kun Eero Mäntyranta ladulla lykki. Silloin mun sydämeni hiihtoon sykki. Yhä tänään hiihtoa rakastan, rakkautta lajiin sisälle pakastan. Hiihto kun on ihanaa, nousee kunto, olit sitten Marja, Miriam, Ali tai Unto!"

Kuvassa Atik ja hänen kaksoisveljensä Adil lähdössä hiihtämään talvella 1960. 

atik

Kolmas joukkorahoituskummimme Aino-Kaisa Saarinen on ylivoimaisesti menestynein suomalainen aktiivihiihtäjä.

14-kertainen arvokisamitalisti tietää mistä KVHK:ssa on kyse, hän oli talvella Pajulahdessa opettamassa lapsillemme hiihtoa. AIkku on myös Kansainvälinen hiihtokoulu ry:n jäsen.

”Hiihto on meitä suomalaisia yhdistävä tekijä, koska siinä liikutaan ulkona luonnossa ja meillä on valmiiksi hyvä latuverkosto.
Hiihtämisen kautta maahanmuuttajien on helppo integroitua Suomeen ja ennen kaikkea tutustua suomalaisiin.”

Keväällä ensimmäisen lapsensa saanut Aikku saattaa yllättää tulevan talven MM-kisoissa Lahdessa kaikki. Hän teki vain viisi viikkoa synnytyksen jälkeen koko uransa parhaat testitulokset Jyväskylässä. 
Aikamoinen myrskyvaroitus kilpailijoille.

(Kuva: Perttu Saksa / Teos)


aikkunetti_1


Suomen tunnetuin maahanmuuttaja Neil Hardwick on Kansainvälisen hiihtokoulun toinen joukkorahoituskummi.

"Kaiken tämän uusbarbarismin keskellä tämä muistuttaa sitä Suomea, johon rakastuin 45 vuotta sitten, mutta joka sittemmin on muuttunut pahaksi akaksi. Kiitos.

Itse en enää hiihdä enkä suostu edes olemaan Suomessa talvella vaan olen lämpimämmässä paikassa; mutta on enemmän kuin hienoa, että tänne tulleet, usein syvästi traumatsoituneet lapset oppivat nauttimaan talvesta niin kuin vain lapsi voi."

neil6

Näyttelijä Armi Toivanen tukee Kansainvälisen hiihtokoulun joukkorahoituskampanjaa.

"Minusta tämänkaltainen suora toiminta integroitumisen edistämiseksi on hienoa. Kannustan kaikkia ihmisiä positiivisiin tekoihin sen sijaan, että jupistaan ja huudellaan nettipalstoilla. Keskityttäisiin hyvään."

-kuva: Juha Mustonen 

Armi

© 2016 - Kansainvälinen hiihtokoulu
Yhteydenotot:

[email protected]

Toteutus:

Kotisivujen toteutuksesta ja ylläpidosta kiitos Tovarin poppoolle!

Se mukavempi digitoimisto